Luchtdicht, zelfklevend Cradle-to-Cradle membraan op plantaardige basis


  • Bruikbaar op elke ondergrond
  • Zelfhelend, ook na de plaatsing
  • Dampremmend
  • Reduceert foutenlast bij de plaatsing dankzij de multifunctionele toepassingen
  • Snelle en eenvoudige plaatsing dankzij de goede kleefkracht en eenvoudig ontwerp
  • Kostenbesparend: 1 product voor alle toepassingen
  • Duurzaam Cradle-to-Cradle gecertificeerd
  • Direct bepleisterbaar
  • 100% Recycleerbaar

Afspraak aanvragen

Het luchtdichte membraan Derbiskin® is ideaal voor de luchtdichting in nieuwbouw of bij renovatie.

Derbiskin is immers zo veelzijdig dat het echt overal in heel het gebouw kan toegepast worden, ongeacht het type ondergrond. Gedaan met het veelvoud aan tapes en de vele folies, dit zelfklevende, luchtdichte membraan kan perfect op maat gesneden worden en staat toe om elk hoekje en kantje in het gebouw luchtdicht te maken op elk type ondergrond, ongeacht of het gaat om een eenvoudige muur of een ingewikkeld detail.

 

Gebaseerd op dezelfde technologie als de plantaardige dakbaan Derbipure®, is ook de Derbiskin op plantaardige basis, volledig recycleerbaar én Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Een mooie pluswaarde voor wie echt ecologisch wil bouwen. Bovendien is Derbigum er ook in geslaagd om het membraan zelfhelend te maken, dwz dat het membraan zelf, kleine perforaties (bvb van nietjes of nagels) zelf terug dicht. Een uitzonderlijke eigenschap die de plaatser veel herstelwerk, en dus ook tijd, uitspaart.

 

Getuigenissen uit de praktijk

 

Het veelvoud aan producten om een gebouw luchtdicht te maken, kan in sommige projecten tot een groot foutenpercentage in de plaatsing leiden. Daarom was het voor ons van groot belang om op een degelijke folie, met een eenvoudige toepassing, beroep te kunnen doen. Met Derbiskin reikt Derbigum ons de perfecte oplossing aan. Bovendien is de zelfhelende eigenschap en zeer grote troef, niet enkel tijdens de plaatsing, maar ook in de jaren nadien.”

Sébastien Cruyt, architect bij het bureau Synergy International

 

De eenvoud van het product was fantastisch, geen gedoe meer met 36 verschillende folies en tapes. De foutmarge op een werf werd gereduceerd tot nul. Dankzij het sterk zelfklevend vermogen kon ik zelfs een man alleen de plaatsing laten doen en kon ik de rest van de mannen op andere plaatsen op de werf aan het werk zetten. Een grote tijdswinst als je alles optelt.”

Philip Vangheel, onderneming Vangheel

Voorbeeld opbouwen

Derbigum Worldwide